DESCHIDEREA CONTULUI BANCAR ÎN STRĂINĂTATE

O afacere nu presupune doar câștiguri financiare, ci și idei, consecvență în muncă, aptitudini fiscale, talent, decizia de a-ți asuma riscuri nu doar pentru sine, ci și pentru alții și, nu în ultimul rând, bănci și impozite.

La prima vedere, deschiderea unui cont bancar al companiei în străinătate sau al unei firme străine în țara ei pare să nu ridice probleme. În toată lumea am întâlnit astfel de prezumții.

În ziua de azi nu mai poți însă intra într-o bancă și cere la ghișeu „Deschideți-mi, vă rog, un cont bancar, iată banii”. Situația de pe piața internațională se schimbă zi de zi, iar băncile își selectează acum clienții cu mult mai mare atenție.

Numeroasele scandaluri le dau dreptul să procedeze așa, având în vedere că, pentru o bancă, asocierea cu orice situație de fraudă înseamnă publicitate negativă. Băncile funcționează în baza unor reglementări stricte.

De aceea, când deschideți un cont bancar pentru o afacere, trebuie să vă așteptați ca banca să verifice tot ce poate în legătură cu dumneavoastră și compania dumneavoastră. În special dacă deschideți un cont pentru o societate offshore, adică una cu sediul în străinătate și care ar putea fi localizată într-un paradis fiscal. Dar chiar și deschiderea unui cont bancar în propria țară poate întâmpina dificultăți.

Fie că abia vă lansați în afaceri (onshore sau offshore), fie că vă extindeți pe piața internațională, dacă doriți să aveți siguranța că afacerea va evolua favorabil și va fi competitivă, este o chestiune de profesionalism să contractați un serviciu specializat de deschidere de conturi bancare, care să vă ajute în comunicarea cu banca și în alte privințe.

Noi vă ajutăm să alegeți banca potrivită, pentru că fiecare companie este diferită și are nevoie de condiții specifice, care să o ajute să se afirme. Vă înlesnim și comunicarea cu banca, și întocmirea documentației necesare.

Unul dintre consultanții noștri vă va însoți la banca aleasă, la interviul cu reprezentantul băncii. Datorită experienței acumulate, știm cum să gestionăm întrebările mai delicate ale bancherilor.

De ce să aveți în vedere deschiderea unui cont bancar într-un alt stat?

Un cont bancar într-o altă țară poate oferi un număr de beneficii și vă poate scuti de riscurile care însoțesc orice societate, fie că este vorba de accelerarea plăților, economii din schimbul valutar, demersuri pentru insolvență, impactul competiției etc.

Veți face astfel un pas important pentru o mai bună distribuire a riscului în afaceri.
În plus, veți deveni mai disponibili pentru partenerii din străinătate și veți reduce cheltuielile bancare și durata tranzacțiilor pentru dumneavoastră și pentru clienți.

Avem certificat MLR

Money Laundering Regulations

Operăm cu asigurări de răspundere civilă profesională

10.000.000 GBP

>