ÎNFIINȚARE DE SOCIETĂȚI ÎN STRĂINĂTATE

Înființează o societate în străinătate

Nu este niciun secret că mediul de afaceri din fiecare țară are avantajele și dezavantajele sale Cele mai frecvente motive pentru a începe o afacere în străinătate sunt:
  • Anonimizarea proprietății
  • Optimizarea fiscală
  • Reducerea birocrației
  • Consolidarea brandului
Rațiuni fiscale – stabilind o societate pe teritoriul altui stat vă puteți optimiza taxele, reducându-vă semnificativ sarcinile fiscale. Dar nu acesta trebuie să fie principalul motiv: relocarea poate fi folosită și pentru a proteja identitatea și viața privată a titularului (de exemplu în SUA, Belize). Un alt motiv frecvent ar fi nevoia de reducere a birocrației − antreprenorul dorește să scape de sarcinile administrative excesive. Există țări care sunt mult mai relaxate în acest sens. Un alt motiv poate fi consolidarea brandului și extinderea pe piața internațională. Atenție: simpla înființare a unei societăți în străinătate și emiterea de facturi nu o face automat legală. Trebuie găsită soluția potrivită pentru a nu intra în sfera evaziunii fiscale. Optimizarea taxelor datorate nu este același lucru cu neplata taxelor sau ascunderea ilegală a cifrei de afaceri.

Obiectivul optimizării este reducerea la minimum a impozitelor datorate legal

Cum pot fi valorificate avantajele unei societăți în străinătate, respectând în același timp toate legile statului și ale Uniunii Europene? Vom fi bucuroși să vă ghidăm în mod competent. Avem mulți ani de experiență în găsirea de soluții pentru diferite tipuri de afaceri și putem găsi soluția optimă și pentru dumneavoastră. Sunt mult locuri unde se pot lansa afaceri − aveți posibilitatea de a alege cel mai bun loc pentru dumneavoastră din 64 de țări. Fiecare țară oferă un set diferit de avantaje pentru antreprenori. În funcție de aceste avantaje, destinațiile sunt considerate onshore sau offshore

Statele onshore sunt în Europa de Vest, oferind un cadru legal stabil și o rată a impozitelor mai scăzută. În aceste state se cere o evidență contabilă, declarații de venit și plata impozitelor. Aici se încadrează Marea Britanie, Olanda, Elveția, Luxemburg, Malta sau SUA.

Statele offshore, pe de altă parte, cer de la rezidenți declarații de venit și taxe minimale (companiile plătesc în general o taxă anuală fixă, indiferent de cifra de afaceri) și de obicei nu este necesară o evidență contabilă.

Totuși, în timp ce o afacere în statele onshore crește credibilitatea unei societăți în ochii partenerilor, reacția poate fi exact opusă față de o afacere stabilită offshore. Printre statele offshore se numără Insulele Seychelles, Insulele Bermude, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar, Insulele Bahamas sau Insulele Belize. O amplasare nepotrivită a societății poate afecta brandul.

Există și modele diferite de gestionare a unei companii

Prima opțiune pentru înființarea unei societăți ar fi ca la deschiderea contului bancar să externalizați serviciul unei firme de specialitate, iar ulterior administrarea, precum înregistrarea declarațiilor sau relațiile cu autoritățile să fie delegate unui angajat sau unui reprezentant legal autohton.

Cea de-a doua opțiune ar fi de a cumpăra o firmă gata înființată (ready-made), care are un istoric și documentația deja făcută, și de a delega administrarea unui specialist extern, care să asigure toate operațiunile necesare (la fel ca în cazul firmelor de plată a salariilor sau de contabilitate). Chiar dacă alege să externalizeze aceste servicii, titularul are desigur controlul complet asupra companiei și întreaga autoritate asupra documentelor legale pe care le emit firmele reprezentante.

Există numeroase variabile, care trebuie adaptate nevoilor societății − noi vă ajutăm să găsiți cel mai potrivit model.
Avem certificat MLR

Money Laundering Regulations

Operăm cu asigurări de răspundere civilă profesională

10.000.000 GBP

>